"Logi-manó"

logika – matematika – informatika–sakk tehetségműhely

Célunk:        
Kiscsoportos formában a jó logikai képességekkel rendelkező, informatika, sakk iránt érdeklődő gyermekeket fejlesszük és a sok érdekes játékon keresztül motiváltságukat - kíváncsiságukat fenntartsuk.

A,,LogiManó” logikai, matematikai és informatikai képességekre épülő tehetségműhely.

A tehetségműhelyben logikai fejtörőt, labirintusjátékot, számrejtvényt, puzzle-t, képrejtvényt, számdominót oldunk meg, a számok világában kalandozunk, memóriafejlesztő feladatokat végzünk és következtetéseket fogalmazunk meg. Kipróbálunk új logikai-és társasjátékokat. Találós kérdések, vidám beugratók és mozgásos játékok színesítik foglalkozásokat.

A jó logikus gondolkodás amellett, hogy megkönnyíti az eligazodást és problémamegoldást a hétköznapi életben, később az iskolai tantárgyak nagy részének megértésében és elsajátításában is előnyt jelent. Az a gyerek többet tud, aki érti a dolgokban rejlő logikát.

A sakkjátszótér komplex képességfejlesztő program, ami a tehetséggondozásunk fő irányadója.

A sakk, mint oktatási eszköz bevezetésének elsődleges célja: a személyiség, a logikai gondolkodás és a figyelem fejlesztése.

A gyermekek megismerkednek különböző matematika kifejezésekkel, mint a sor, oszlop, vonal, átló, egyenes, alapsor. A sakktáblán kapnak egyéni, páros, és csoportfeladatokat, amihez elengedetlenül szükséges a koncentrált figyelem és a divergens gondolkodás.

A program feladatai folyamatos tevékenységre ösztönzi a gyermekeket: a Sakkjátszótér program összetett ingerhatása minden érzékszervi, érzékelési és észlelési szenzort bekapcsol, ezzel megfogja a gyermekek figyelmét. A módszer fontos elemeként a gyerekek meg tanulnak egyszerre többfelé figyelni, „Sakkjátszóterezés” közben észrevétlenül fejlődik a gyerekek problémamegoldó készsége, kreativitása, logikus gondolkodása. A programban helyet kaptak mozgásos játékok és mesék is éppúgy, mint a gondolkodást fejlesztő feladatok. 

A játékok során fejlődik a gyerekek feladattartása, memóriája, alkalmazkodási képessége, logikája, önfegyelme, kudarctűrő képessége, kitartása, akaratereje.  Cél, az örömöt nyújtó „aha-élményig” jutás, amikor hirtelen megvilágosodik mindaz, ami addig rejtve volt.

Kapcsolat

Rákosmenti Csicsergő Óvoda
1173 Budapest, Kaszáló u. 48.

OM azonosító: 034636

Óvodavezető: Juhászné Almási Zsuzsa


Telefon:
+36 1 256 5546

E-mail:
ovoda@csicsergo17.hu
étkezés lerendelése:
lerendeles@csicsergo17.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.00 - 18.00

Csicsergő Alapítvány
Bankszámlaszám: 11717009-20027777
Adószám: 18053687-1-42

Rákosmenti Csicsergő Óvoda

© 2020 - Minden jog fenntartva